top of page

HSP Gripen alustas Light seeria kergemate haaratsite tootmist

Updated: Jun 30, 2023


HSP Gripen haarats

HSP Gripen tootevalikusse lisandus uhiuus haaratsi mudel, mis on spetsiaalselt loodud metsaväljaveoks väiksemate forvarderite ja metsahaagistega. Suure nõudluse tõttu võttis HSP tehas vastu otsuse klientide jaoks välja arendada täpselt selline toode. Ka Balmaxi müügiosakonnale tehakse pidevaid päringuid, et HSP Gripeni poolt pakutavat kvaliteetset haaratsit saaks kasutada ka väiksematele masinatele.


Light seeria mudelid on märgatavalt kergema kaaluga võrreldes varasemate mudelitega. Väikseim mudel 017, pindalaga 0.17 ruutmeetrit, on 20 protsenti kergem ning järgmine suurus 024 on koguni 40 protsenti kergema kaaluga kui sellele vastav mudel, mida varasemalt on toodetud. Kindlasti pole uute mudelitega välja tulemine juhuslik, sest viimaste aastatega on metsatehnika maastikul lisandunud hulgaliselt väiksemahulisi masinaid, mis paratamatult vajavad kergemaid tööriistu. HSP Gripen tagab selle, et masinaehitajatel oleks vastavalt nõudlusele kvaliteetsed haaratsid.

Lisaks turuvajadustele, on uudne lahendus oluline ka jätkusuutliku tarbimise ja ringmajanduse aspektist. Selle tarbeks kasutatakse tooraineid nutikamalt ja tõhusamalt toodete valmistamisel, et vähendada süsiniku jalajälge tootearenduse juures. Antud haaratsite näol on tegu tööriistadega, mis oma töö käigus tarbivad võrdlemisi vähem energiat.

Uus seeria on välja töötatud tugevuses ja vastupidavuses järeleandmisi tegemata, mis tagab toodete pika eluea. Light seeria tooted mitte ainult ei ühti, vaid ka ületavad oma eelkäijaid haardetugevuse ja jõudluse poolest. Peagi on tooteid võimalik tellida ning huvi korral võib oma soovist meie ette teatada, et olla esimeste seas, kes uut Light seeria haaratsid kasutada saab.

bottom of page