top of page

KESLA metsatõstukeid kasutatakse ka tööstuses

Updated: Jun 30, 2023


Kesla tõstuk

Kesla on peamiselt tuntud kui metsatõstukite tootja, kuid vähesed on siiski ka teadlikud, et tööstuslikud tõstukid on kasutatavad multifunktsionaalselt ehk kas tööstuses, metsatõstukina või ka kauba laadimisel. Tööstuslikud tõstukid on eelkõige fikseeritud tõstukid, mis on mõeldud tavapärases kasutuses näiteks saetööstuses ebasobilikke osade eemaldamiseks. Tõstukiga saab eemaldada võõrkehasid, sirgendatakse valesti joondunud palke ning võetakse välja sobimatuid.



Tööstuslike tõstukide kohandamine muudesse valdkondadesse


Tavapäraselt on kõik Kesla tõstukid kohandatud iga kliendi vajadustele. Tööstustõstukite on puhul äärmiselt oluline selle tõstevõime ja ulatus. Seega on võimalik valida just endale sobiv tõstuk ning kohandada seda vastavalt vajadustele, et laiendada toote kasutusvõimalusi.


Kesla tõstukite valikust on mudelid 2112, 2115 ja 2117 kõige populaarsemad tööstuskasutuses. Seda tänu nende tööstuses vajaminevale tõstevõimele ja ulatusele. KESLA 2117 mudeli maksimaalne ulatus on koguni 12,5 meetrit.


Tõstukeid paigaldatakse fiskeeritud seadistuses. Kesla saab võimaldada ka kinnitusalust, mille saab kinnitada vundamendile. Tõstuki varustuse valik sõltub suuresti sellest, kas tõstukit liigitatakse puit- või laadurtõstukiks, mis omakorda oleneb sellest, kas tõstuki ümbritsevas ohutsoonis võib viibida inimesi või mitte. Tõstukit juhib hüdrauliline jõuallikas, mida on samuti võimalik osta eraldi või tarnida ka komplektsena.


Tõstukeid saab juhtida mitmest asukohast ning paljud saeliinid on juhitud kontrollruumist, mis tagab tõstuki hea nähtavuse ja selle, et ilmastikutingimused ei mõjutaks tööd. Tõstuk on juhitav elektrooniliselt läbi KESLA proC koos kahe mini juhtkangiga, mis võimaldab näiteks samaaegset kaameraseiret.


Teine alternatiiv juhtimiseks on raadiokontroll, kus kontrollüksus on tavaliselt asetatud tõstuki lähedale, kuid konkreetne asukoht saab olla vabalt valitud. Raadiokontrolleri leviala on 90 meetrit, mis võib mõnes keskkonnas olla piiravaks teguriks. Lisaks raadiojuhtimisele saab kraanale paigaldada külgjuhtimisseadme, mis toimib abijuhtimisjaamana ja juhtimiseks kasutatakse kuut hooba.



Kesla tõstuk


Kesla tõstukeid on võimalik vaadata siit: https://www.balmax.ee/kesla






bottom of page