top of page

Kesla tõi turule uue 22-seeria Z-TÕSTUKI

Kesla tõi turule uuenenud 22. seeria Z-tõstukid. Uued Z-tõstukid on saadaval klassides 12, 14 ja 17 tonni. Nende disain põhineb tugevusel, kiirusel, stabiilsusel, heal ulatusel ning lihtsal hooldamisel.



Uus juhtsüsteem elektriliselt juhitavatele tõstukitele


Z-tõstukite disaini uuendamise eesmärgiks oli suurendada kiirust ja kasutatavust. Selle saavutamiseks on Kesla valinud näiteks elektriklapi, mille läbilaskevõime on suurem kui varem kasutatud. Ülekande- ja pikendussilindrite liine on suurendatud, võimaldades tõstuki suuremat liikumiskiirust ja paremat manööverdusvõimet.


Nende uuenduste tulemusena usub Kesla meeskond, et tegemist on efektiivseima Z-tõstukiga turul saadaolevatest.


Klapp on juhitav Kesla elektrilise proC juhtsüsteemi abil, mis on saadaval mitmesugustes variantides, alates mini-juhthoobadest kuni 4-hoova ja 2-pedaaliga variandini.


Tõstuki ulatus suureneb kuni 30 cm


Uute Z-tõstukite ülekande poom on peaaegu täielikult ümber kujundatud. Muutuste vajadus oli osaliselt tingitud praktilistest põhjustest: suuremad liinid nõuavad rohkem ruumi. Uuenenud poomil on näiteks muudetud pikendussilindri konstruktsiooni, korpuste suuruseid ning suurendatud tihvte. Märkimisväärne on, et hoolimata kasuliku ulatuse suurenemisest kuni 30 cm, on muudatused ellu viidud ilma et tõstuki kaal oleks tõusnud.


Nagu ikka, kasutab Kesla poomi materjalina kvaliteetset ja tugevat terast. Kraana poomid on töödeldud nanokeraamilise KESLA proTECT pinnatöötlusega.


Lihtsam hooldada


Kesla on oma tõstukeid tootnud juba pikka aega silmas pidades hoolduslihtsust. Hoolduslihtsus avaldub näiteks survefiltrite läbimõeldud asukohas. Sarnaselt 21-seeriale on ka 22-seeria Z-tõstukitel sisemised voolikud mõlemal poomil, mistõttu voolikud on kaitstud kuni haaratsini. Lisaks turvalisele voolikute paiknemisele on kliendid hinnanud kõrgelt ka nende vahetamise lihtsust.


Uutel tõstukitel on eraldi stabilisaatorjalad. Saadaval on ka eriti stabiilne 4,5 m laiune stabilisaatorijalg, mis turul väga hästi vastu võetud. Enamik 12-tonnise klassi tõstukitest kõrgemad tõstukid on varustatud laiade stabilisaatorijalgadega. Stabilisaatorjalgadel on mitu valikulist silindri käigu pikkust ja pöördenurka.


Töömugavus


Ka töömugavuse osas pole vaja järeleandmisi teha: KESLA 22-seeria Z-tõstuki saab varustada kas tavapärase Vision Standard kabiiniga, hästi varustatud Vision kabiiniga või avara Vision XL kabiiniga. Tõstukile saab paigaldada ka lihtsalt kõrge ilma kabiinita istme ja elektrilise juhtimise.


bottom of page